Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın kapıları, başka yangın bapları kabil yapı emniyetliği planının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ateşe dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna kızılınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Bu baplar, yangın merdiveni berhavaluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emin bir şekilde autarı çıkmasını katkısızlar.

Hiç kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri acil durumlarda önlem yolmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, yararlanma amacına ve yamaç nüshasına gereğince çeşitleme gösterebilir. Adida, farklı tipteki binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Bir öteki şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yönı keşik opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik dal ile elan kesif kullanma sağlanabilir.

Montaj: Yangın kapısı, hakikat şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Hassaten biricik katlı gestaltlarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Birgani yerde karşınıza çıkmış olsa da farkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylecene yangın durumlarında kendimizi ve cepheımızdakileri emniyetli alana hızla boşaltma etmiş olabilelim.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının gayrı bölgelere Yangın Merdiveni Kapısı yayılmasını kösteklemek midein mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler nazar önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Firmamız ile yapacağınız alışverişlerde, hepimiz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve vüruten teknoloji ile meşru zorunlulukları da anlayış ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını sağlıyoruz.

Yangın kapısı AR-GE mühendislerimiz ve düşüncemcılarımız ; Yangına dayanıklı baplarda ilgi edilmesi gereken tasar çizim detayları EN 16034 CE markalama eğitimi sertifikalarına sahiptir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana kapıların cepheı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut denge kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this wiki page